Om Oss

Regnbågens förskola!

Kompis, Omtänksamhet, Förlåt och Dela med sig.

Om Oss!

Vi på Regnbågen erbjuder ett målmedvetet arbete utifrån ledorden:

  •  Kompis
  • Omtänksamhet
  • Förlåt
  • Dela med sig

Regnbågens förskola är ett föräldrakooperativ som har funnits i 30 år, vilket vi tycker är helt fantastiskt. Under årens lopp har det varit väldigt låg personalomsättning vilket ger en trygghet för både barn och vuxna.


Vår nätta barngrupp, max 20 barn, bidrar också till en trygg atmosfär. Vi som jobbar på Regnbågen, 5 pedagoger, turas om att laga ekologisk och närproducerad mat från grunden varje dag, vilket vi tycker är jättehärligt.

Regnbågen har genom många år utgått från fyra byggstenar; omtänksam, dela med sig, förlåt och kompis. I dessa ledord kommer det in underrubriker så som att lyssna och visa respekt för varandra.

Förskolans barngrupp har blandade åldrar mellan 1-5 år vilket gör att de lär mycket av varandra. Varje vecka har vi utedagar då vi går till skogen eller cyklar med våra elcyklar, med medhavd matsäck, vilket är väldigt populärt hos barnen. Barnen är då delade i två grupper med blandade åldrar, de minsta barnen stannar hemma tills de blir så stora att kan följa med. Ibland gör vi gemensamma utflykter där alla barnen följer med.

Kooperativet Regnbågen är en förskola med kristen profil, vilket betyder att vi bland annat firar de kristna högtiderna, men vi är måna om att barnen och de familjer som kommer till kooperativet har rätt till sin egen tro.

Föräldrakooperativet Regnbågen är en ideell partipolitiskt obunden förening som drivs utan vinstintresse. Kooperativet drivs med kommunala bidrag samt föräldrarnas avgifter. Avgifterna kan hållas relativt låga p.g.a. föräldrarnas arbetsinsatser.

Regnbågens Förskola

Föräldrarkooperativ

Bråstagatan 6

733 30 Sala

Anna Liåker


E-post: info@regnbagensala.se

Telefon: 0224-176 81

Mobil: 076-0781630

Kontaktperson på Regnbågen: Anna Liåker förskolechef